25.4.08

BAFF 08

BAFF08

100.000 retinas presenta BAFF 2008 -­ FESTIVAL DE CINEMA ASIÀTIC DE BARCELONA, que es celebrarà entre el 25 d'abril i el 4 de maig a Barcelona i que aquest any arriba a la seva desena edició. Des de la primera i reduïda edició a l'any 1999, el BAFF ha crescut any rere any en nombre de pel·lícules, espais, assistència (de les 2.000 persones de la primera edició als 22.000 espectadors del BAFF 2007) i s'ha consolidat com un dels referents europeus del cinema asiàtic i una cita imprescindible entre els festivals espanyols.

El BAFF 2008 amplia els espais d'exhibició afegint el cinema Maldà i l'Espai Movistar, i crea una secció especial, BAFF 10, en la que es proposa un redescobriment de deu pel·lícules fonamentals que han passat per les pantalles del festival des de la seva primera edició el 1999. A aquesta secció s'afegixen les ja conegudes Secció Oficial, AS (Asian Selection), D-Cinema i Espai Anime. La cinematografia convidada al BAFF 2008 serà Hong Kong.

El BAFF s'inaugurarà el dia 25 d'abril als cinemes Aribau Club amb la pel·lícula xinesa Assembly, del director Feng Xiaogang, una obra èpica de gran pressupost, que transcorre a la guerra civil xinesa després de la II Guerra Mundial i que ha estat tot un fenomen de taquilla a la Xina. La clausura del BAFF 2008 i el lliurament de guardons se celebrarà a l'Espai Movistar amb entrada gratuïta. Després del lliurament de premis es projectarà Sparrow de Johnnie To que estarà a Barcelona presentant aquesta pel·lícula. En aquest film s'allunya de la seva habitual pirotècnia violenta, per a realitzar una veritable carta d'amor a la contínua capacitat de renovació de la seva ciutat, Hong Kong.

El BAFF ha preparat també un esdeveniment especial per a celebrar el seu desè aniversari: la recuperació per una nit de l'esperit primigeni del BAFF, amb una sessió molt especial a la sala Apolo, on van tenir lloc les primeres edicions del festival, en la que els músics Fibla i Árbol posaran música en directe a la pel·lícula de Tsai Ming-Liang, Goodbye, Dragon Inn. Finalment i commemorant el desè aniversari del festival, surt a la venda un pack de DVD editat per Avalon amb sis títols representatius dels deu anys de trajectòria del festival: Shara de Naomi Kawase (Durián de Oro 2004), Love Will Tear Us Apart de Yu Lik-Wai, After Life de Hirokazu Kore-eda, Syndromes And A Century de Apichatpong Weerasethakul, Goodbye, Dragon Inn de Tsai Ming-Liang i The Taste of Tea de Katsuhito Ishii.